Tuesday, August 16, 2011

Fiecare zi in care traim poate fi un miracol !

           Discutia cu EA a inceput de la o zi prost inceputa…si a evoluat considerabil. Eram amandoua patrunse de ceea ce numeste Dumnezeu soarta. Ne-am dat seama ca El ne ofera ceea ce avem nevoie pentru a ajunge toti in acelasi loc…inapoi la El. Atunci mi-am amintit de o mica legenda….

             

Se spune că există un entomolog care studiase fluturii fără întrerupere ani la rând. Iar şi iar îi văzuse luptându-se ore, chiar zile, să se elibereze din cocon, pentru a-şi întinde aripile şi a zbura. S-a gândit că efortul lor părea o lipsă de energie inutilă şi dureroasă
          Aşa că, într-o zi, s-a hotărât să îi dea o mână de ajutor Mamei Natură. Cu cea mai mare grijă, a desfăcut un cocon pentru ca fluturele să poată zbura. Însă mica insectă a căzut la pământ, a bătut încet din aripi şi a murit. Fluturele nu reuşise să se înalţe pentru că aripile lui nu aveau putere – putere care putea fi dobândită doar printr-o luptă aprigă de a se elibera din cocon. 
          Nici unul dintre noi nu este străin de lupta, de durerea şi de întunericul care însoţesc momentele grele. Inimile ne sunt rupte, trupurile ne trădează şi minţile ne sunt torturate. De la prima respiraţie şi până la ultima, bătălia nu se termină. Tot ce se schimbă sunt formele sale.
          Dar astfel de greutăţi sunt necesare pentru dezvoltarea unui caracter puternic. Se spune că războiul îi face pe oamenii buni şi mai buni, iar pe cei răi şi mai răi. Şi probabil că acelaşi lucru se poate spune şi despre conflictele generale ale vieţii. Deoarece în fiecare dintre noi există o putere latentă care ne poate ajuta să facem faţă chiar şi celor mai dificile soluţii. Astfel, ar trebui să ne hrănim din greutăţi, nu să fugim de ele. Fără luptă, nu poate exista progres. Doar prin perioade grele ne putem cultiva tăria de caracter. 
           Caracterul nu se poate dezvolta în linişte şi pace, spunea Helen Keller. Doar prin experienţa încercării şi a suferinţei poate sufletul să fie întărit, viziunea limpezită, ambiţia inspirată şi succesul dobândit. 

2 comments:

Voi spuneti ca: