Thursday, February 3, 2011

Vision of Love


Definitia iubirii pentru mine se rezuma la reciprocitate: reciprocitatea in sentimente,fapte,ganduri,ceea ce poti gasi numai in sufletul pereche.Cred in faptul ca Dumnezeu ne-a dat un singur suflet pereche cu care ne potrivim 100%. Acest suflet pereche se poate afla oriunde in aceasta lume ,printre cele 7 mld de persoane pe care le gazduieste planeta,poate avea orice varsta,sex,culoare, limba,religie... Va mai intrebati de ce exista persoane cu inclinatii mai putin heterosexuale sau persoane care le plac ca partenerii lor sa aiba o varsta mult mai mare sau mai mica decat ei...Suntem  oamenii care se bazeaza pe principiile lor si cautam o persoana potrivita dar nu un suflet pereche.Nu vom avea niciodata sansa de a cunoaste fiecare persoana in parte ,nici daca am vrea. Putem fi optimisti, gandindu-ne ca sufletul pereche,indiferent unde ar fi il putem intalni cel putin odata in viata,macar trecand pe strada,pe langa noi,stand la aceeasi cafenea,invatant in aceeasi scoala etc. Lasand la o parte principiile legate de imagine pe care le avem, exista posibilitatea ca sufletul nostru pereche sa fie implicat intr-o relatie sau in cel mai rau caz sa fi murit...


         Pe parcursul vietii avem diferite relatii care cunostem lumea din jurul nostru ,dar cu ajutorul relatiilor ajungem sa ne cunoastem si pe noi, dandu'ne seama ce anume ne place la o persoana ,cum trebuie sa ne comportam cu partenerul etc. Fiecare relatie pe care o avem,e un mod prin care prindem experienta.Persoanele cu care nu ne intelegem prea bine sunt compatibile cu noi cel mult 3-4%. Pe parcursul vietii intalnim persoane mai mult sau mai putin compatibile. Majoritatea gasesc compabilitatea cea mai des intalnita, de 30%, in parteneri ,iar hobby-urile,trairile,pasiunile,gandurile etc. li se par corespunzatoare cu cele ale partenerului.Ne gandim ,de altfel,ca nu am putea gasi o persoana mai potrivita. De aceea multi se opresc la acea persoana incetand astfel sa mai cunoasca alte persoane pentru a nu fi infideli sau au parte doar de scurte aventuri din care e mai putin probabil sa doreasca a se cunoste. Egalitatea de compabilitate este imposibila exceptand cazul de 100%,din aceasta cauza nu exista iubire reciproca.La inceputul oricarei relatii ,partenerii au doar o atractie fizica unul fata de celalalt,care tine cel mult 3 luni,apoi partenerii descopera ca au destule lucruri in comun pentru a nu pune capat relatiei doar datorita faptului ca atractia a disparut. Dupa ceva timp,cativa ani poate,exista posibilitatea ca unul din parteneri sa tina la celalalt.Aratandu-si iubirea partenerul risca sa faca persoana iubita sa stea cu el ,chiar daca aceea nu simte nimic facand un compromis,gandindu-se ca exista posibilitatea ca sa nu mai gaseasca o persoana sa-l mai iubeasca asa. Partenerii isi extind relatia pe ani buni,datorita intervenirii obisnuintei sau a sentimentului de atasare.Ajung la o varsta la care se gandesc sa intemeieze o familie,casatorindu-se si facand un copil,doi. Dupa aparitia copiilor dispare orice forma de afectiune,iar activitatile ce le placeau sa le faca impreuna nu mai sunt atat de placute,iar pe primul loc sunt copii si toata atentia este indreptata asupra lor. In cazurile fericite partenerii raman impreuna pentru copii sau pentru ca s-au obisnuit unul cu celalalt sau doar pentru ca au o varsta la care e cam dificil de a gasi o relatie.




Consider ca sufletul pereche il vom intalni sigur dupa ce vom muri,acolo fiind viata adevarata a noastra.Viata pamanteana este superficiala si sunt sanse  de 1% de a gasi sufletul pereche ,ceva atat de divin si de pur...!

2 comments:

  1. "Definitia iubirii pentru mine se rezuma la reciprocitate" prima ta postare :>.da ma gandesc..oare aceeasi parere o ai si acum?prin felul asta iti dai seama ce efect are trecerea timpului asupra mentalitatii.la mine definitia iubirii s'a schimbat din "reciprocitate" in "daruire" si atat.

    ReplyDelete
  2. Sigur ca s-a schimbat...mi-am dat seama ca ceea ce iti daruieste cel de langa tine nu conteaza...nu ai nevoie de "combustibil" pentru a iubi, ai nevoie doar de Dumnezeu in sufletul tau!

    ReplyDelete

Voi spuneti ca: